הרצאות שהתקיימו בפני ראשי הוועדים ומנהלי ענפים של ההסתדרות במכון הבינלאומי למנהיגות.
למה חירשים לא יכולים לדבר בזמן שהם עובדים?
עד כמה פערי תקשורת ותרבות יכולים להשפיע על תפקודם של חירשים במקומות עבודה?
"את היום החשוב והמשמעותי הזה סגר סמי סירואה במפגש חווייתי בו סיפר את סיפורו האישי כבן שומע למשפחה בת 5 חירשים, ומתורגמן מקצועי לשפת הסימנים מזה כ-25 שנים. סמי סיפר על חוויותיו האישיות כשליווה את בני משפחתו לקבל שירות ועל משמעות שירות נגיש.
סמי ביכולתו הסוחפת והמרגשת. ובהומור שיתף בסיפורים על אתגרים והצלחות כשליווה חירשים בהשמתם ובשילובם בעבודה והיווה "גשר בין העולמות". במשברים שהתגלעו בינם למעסיקים או בינם לעובדים אחרים על רקע של פערי תרבות ותקשורת וצרכים שלא קיבלו התייחסות.
הכנסים נפתחו בברכות ובסקירה קצרה על משמעות ההסדר המהפכני בשוק העבודה ע"י יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ועמרי כהן מנכ"ל המכון.
לאחר מכן נשאו דברים אליק סומר – נציג עובדים עם מגבלה שסיפר על תרומתו למקום העבודה כאיש עם מוגבלות ועל האתגרים עימם נאלץ להתמודד.
אחריו עלתה עו"ד קארין אלהרר שעומדת בראש הקליניקה המשפטית לזכויות אדם באוני' בר אילן והתייחסה לשיטות לעידוד שילוב אנשים עם מוגבלויות בתעסוקה והם נכון לחייב ייצוג הולם?
בהפסקה אמנותית עלתה עובדת המכון לורה ולנסי -בחורה עם מוגבלות שהנעימה וריגשה בשירתה.
גיא שמחי – הממונה על תעסוקת אנשים עובדים עם מוגבלות בהסתדרות הוסיף נקודת מבט שלו.
אחריו עלו ד"ר ניצן אלמוג שנתנה סקירה משפטית וכיצד על וועדי העובדים להנגיש את עצמם, אורן הלמן – סמנכ"ל בחברת החשמל סיפר על היעדר מידע ותכניות לשילובם של אנשים עם מוגבלויות בתעסוקה בגלל הפיזור בין משרדי ממשלה רבים (כ-8) והציע לרכז את כל הטיפול תחת כתובת אחת. אורן סיפור על הדף בפייסבוק "סיכוי שווה" שהקים.